-Г-н Свиленски, как оценявате хода на предизборната кампания?  class=MsoNormal style=mso-margin-top-alt:

...
-Г-н Свиленски, как оценявате хода на предизборната кампания?  class=MsoNormal style=mso-margin-top-alt:
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Нужно е програмно надпартийно правителство


-Г-н Свиленски, по какъв начин оценявате хода на предизборната акция?  class= " MsoNormal " style= " mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; margin-left: 18.0pt; line-height: normal; vertical-align: baseline; " > За нас е динамична, положителна, с послания, работим главно на терен измежду хората. Виждам, че за други е цялостна с компромати, взаимни нападки, обвинявания, доста пари. Ние сме напред с визитките, а не с билбордовете. Големият проблем си остава апатията. Хората се умориха от кавги, от избори. Мисля, че това е предизвикването през цялото общество. Да не останат непредставени голяма част от жителите поради бездейност.  
-Част от социологическите организации отреждат на Българска социалистическа партия пето място след изключителните парламентарни избори. Каква е повода, съгласно Вас? 
С тази динамичност е доста мъчно да се направи действителна класификация. Виждате, че на локалните избори, които минаха, сме трета мощ, а по брой кметове даже втора. Очакваме изненади. Иначе доста пердах се стовари по нас, опити за външни и вътрешни офанзиви, основават ни отровни двойници, тъй като ние останахме единствената опция на модела ГЕРБ. Няма по какъв начин да сме комфортни откакто единствено и само ние не влязохме в сделки, сглобки и не си предадохме гласоподавателите. Последният образец са ПП-ДБ, които излъгаха брутално хората. Ние сме ясни, предвидими и поредни. Искаме мощна страна, мощна индустриална стопанска система, обществена политика с грижа за хората, мир, подоходно фамилно облагане. Хората опитаха последните години на избори. То не бяха артисти, неподготвени хора, аматьориЕ. Алтернативата сме ние.  
- Лявото пространство е мощно раздробено. Защо не успяхте да се обедините преди вота на 9 юни?  
Ако би трябвало да се върна на предходния Ви въпрос - няма по какъв начин да е мощно раздробено откакто останалите обединения претендиращи, че са леви, са доста ниско под чертата. Едните даже не ги хваща социологията. Тук имам предвид " Левицата ". Кампанията на Ваня Григорова и Мая Манолова потъна, стоят до 2 %, макар че изливат големи пари. Ама в действителност големи, осеяха цялата страна с билбордове. Хем нямат партия, хем вършат супер скъпа акция.  Видяхте, че Михаил Миков упреква Манолова, че им откраднала паролите за интернет и не им ги давала. Не е съществено изобщо да ги разясняваме. На 1 май подписахме съглашение с 25 политически партии, придвижвания и цивилен организации. Това беше действителното обединяване - без кавги, без искания. Апелът ми е, хората да не си пилеят гласа за дребни обединения, които няма да влязат в Народното събрание. Искат единствено да се докопат до дотации и да пилеят гласове.
Преди време заявихте, че политическият план на Ваня Григорова е подвластен от ГЕРБ. Бихте ли се конкретизирал?  
Самият Бойко Борисов призна, че е работил за Григорова като кандидат-кмет на София и че тя му би трябвало в Народното събрание, с цел да бъде негова патерица. Цитирах го буквално. Признанието му е доста значимо както за обществото, по този начин и за левите гласоподаватели. Тя наскърбява всички наред с нецензурни думи, а единствено него назовава уважнително - господин Борисов. Първата й работа в Столичния общински съвет бе да направи сглобка с ГЕРБ - гласоподаваха я за ръководител на здравната комисия и си направи заплатата 6500 лв. за два дни работа на месец, до момента в който приказва на хората, че е за обществените им права. Това споделя всичко. Въпросът кой заплаща скъпите билбордове на тандема Григорова-Манолова става все по реторичен.  
-Когато чухме имената на министрите в служебния кабинет, казахте: " Г-н Главчев изчете лист, написан от някой различен ". Кой е другият, съгласно Вас, и това значи ли, че ще се усъмните в почтено регистрираните изборни резултати?  
Служебният кабинет е на ГЕРБ и надали някой се съмнява в това. ГЕРБ вършат изборите. Служебният министър председател Димитър Главчев е ярка ГЕРБ политическа фигура. За страдание, до тази ненормална обстановка доведоха безумните и сбъркани промени, които Сглобката направи в Конституцията. Един от основните министри, този на Министерство на вътрешните работи, е номинация на ГЕРБ. Всичко това подлага под подозрение честните избори, което е най-важната задача за служебния кабинет. Искаме гаранции за почтени избори. Каквото би трябвало, ние ще създадем от своя страна, само че всичко, което се случва, не дава никакви гаранции за честността на вотовете. Ще има задача на ОССЕ, която ще следи за пазаруване на гласове, следен избор и злоупотреби. Има видеонаблюдение при броенето. Хората да гледат в техните секции някои комисии да не злоупотребяват като вършат невалидни бюлетини, сменяне или неотчитане на преференции. Вече има подсъдими за сходни дейности на локалните избори в Борован. Трябва да защитим вота на хората.
-Освен в  24 МИР в София Вие стевВодач сте на листата на " Българска социалистическа партия за България " и в 15 МИР - Плевен. Целта ви е да постигнете два мандата. От какво най-вече имат потребност социалистите в града и какви ще са целите в работата Ви като народен представител за района? 
Приоритет на Българска социалистическа партия са демографската и обществена политика. Проблемите на хората в цялата страна са свързани най-много с бедността, с ниските приходи, с безработицата. Най-ниската дълготрайност на живот в Европейски Съюз е в България. Това е отнася и за Плевен. Младите хора напущат страната и търсят прехранване зад граница. Закриват се лечебни заведения, няма аптеки. Земеделските земи пустеят. Хората в дребните обитаеми места изнемогват. Пенсиите са ниски. Няма превоз, с който те да стигнат до общинския или регионалния център. Проблемите са ужасно доста. Само с лява политика могат да се решат в интерес на хората. Плевен е червен град и от тук може да стартира новият напредък на Българска социалистическа партия. Имаме силите, имаме политиката, имаме нашия дух и заставаме пред хората като партията, която не се продаде, не влезе в сглобки и остана вярна на своите гласоподаватели. 
-Кампанията за европейските избори мина на назад във времето. Защо? И по какъв начин Кристиян Вигенин - лидер на евролистата на Българска социалистическа партия, би могъл да работи в ПЕС в името на България?  
Смесването на двете акции съответства. Нормално е хората да се интересуват повече от личните си проблеми, от вътрешни въпроси, които засягат България. Не подценяваме еврокампанията. Нашите претенденти за Европейски парламент и за националия всеки ден имат срещи с хората в цялата страна, вземат участие в диспути в медиите и в полемики, проведени от разнообразни организации. Девизът на нашата акция е " За почтена България в мирна Европа ". За Българска социалистическа партия съществена полезност е мирът и той ще бъде отстояван от нашите представители в Екологичен потенциал. Ние имаме своя позиция, която в някои връзки не съответствува с позицията на управлението на ПЕС. Лидерите на българските и словашките социалисти - Корнелия Нинова и Робърт Фицо са тандем, който не приема " Истанбулската спогодба ", джендър идеологията, политиката за мигрантите, войната в Украйна и други, които са приоритет на управлението на ПЕС. Работим добре по тематики като неравенства, приходи, районна политика. Обнадеждаващо е, че в самата ПЕС стартират да се трансформират позициите и се доближават към нашите, за които предизвестяваме от години. Разбира се, към момента сме на раздалечени позиции по някои неща, само че  приближаването е реалност, тъй като нашата позиция е основана на здравия разсъдък.  
-Ако се стигне до съставяне на държавно управление на националното избавление, Българска социалистическа партия би ли взела участие в него?   
Нека да забележим каква ще е формулата за сформиране на държавно управление. Българска социалистическа партия счита, че след изборите партиите би трябвало да разпишат четири-пет национални цели, да се обединят към тях и да излъчат с избран времеви небосвод, период и задания програмно надпартийно държавно управление. 
В сделка и в кабинет на ГЕРБ няма да влезем - тъй като са токсични, тъй като считаме, че не ръководят добре, тъй като имаме решение на конгрес, тъй като сме единствената опция и не можем да предадем гласоподавателите си. Хората гласоподават за първата политическа мощ, само че гласоподават и за Българска социалистическа партия. Ние, политическо изменничество, каквото направи сглобката, няма да правим.
-Възможно ли е кабинетът да е формиран на правилото: " Всички без ПП-ДБ " поради акцията, която водят някогашните сътрудници на Българска социалистическа партия във властта - кеш, записи, произшествия, замазване на следи и т. н.? 
Нека първо да станат ясни резултатите от изборите и по-късно ще се реди пъзелът на бъдещото ръководство на страната. Както споделих първоначално - ще има разбърквания.


*Много пердах се стовари по нас, основават ни отровни двойници. 
*ПП-ДБ излъгаха брутално хората, споделя Георги Свиленски, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 15 МИР - Плевен и в 24  МИР в София в особено изявление за вестник СТАНДАРТ class= " MsoNormal " style= " line-height: normal; vertical-align: baseline; margin: 0cm 0cm 15.0pt 39.0pt; " >   class= " MsoNormal " style= " mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; margin-left: 18.0pt; line-height: normal; vertical-align: baseline; " > ИЗТОЧНИК:https://www.standartnews.com/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР